Alandia Strings r.f:s workshopsresa till Simrishamn 6-8.5.2022

Fredagen den 6.5.2022 samlades 11 stycken längre hunna elever i Alandia Strings rf och 5 föräldrar vid bussplan i Mariehamn för att resa mot Simrishamn, via Eckerö med Eckerölinjen. Efter långa köer ut från Stockholm och pauser anlände vi till Åhus Bed & Breakfast för en natts sömn innan resan fortsatte ner till Simrishamn på lördag förmiddag. Under bussresan fick barnen ser en stor del av Sverige och deltog i olika lekar samt lärde känna varandra bättre än under de sedvanliga fiol lektionerna.

Lördagen i Simrishamn blev en succé! Från Simrishamn Kulturskola samt Suzukiförening deltog 11 elever och från Åland 11. Utöver barnen/ungdomarna deltog även några spelglada föräldrar i workshoparna som leddes av två fiolpedagoger från Simrishamns suzukiförening, Sven Midgren och Katalin Tibell.

Eleverna delades in i två grupper och under dagen var det mycket fiolspelande, med fokuset lagt på åländsk och skånsk folkmusik.
Det fanns även tid för lek, fika och att umgås.

Senare på eftermiddagen blev det trädgårdskonsert för familj och vänner där alla deltagarna i workshopen uppträdde och spelande tillsammans de låtar de hade lärt sig under dagen.

Dagen avslutades med en gemensam grillfest (där det praktiska sköttes av föräldrar från bägge föreningarna) och under kvällen fick vi en underbar guidad rundvandring av Simrishamn av våra värdar.

Resan hem till Åland med m/s Viking Grace från Stockholm innebar en natt i bussen.

Glada, lite trötta och med en fantastiskt erfarenhet och många minnen rikare anlände barnen till Mariehamn på söndag eftermiddag.

Stort tack till Nordisk Kulturkontakt för bidraget som möjliggjorde resan!

Nordiska ministerrådet logotyp

Scroll to Top